ДГ №5 "Червената шапчица"
Детска градина в град Търговище

Материална база

 

Детска градина № 5 "Червената шапчица" № 5 „Червената шапчица“ е  разположена в тихия и красив възрожденски квартал „Вароша“ в град Търговище, построена е през 1966 г. и започва да работи с деца през 1967 г.

През 2017 г. детска градина „Червената шапчица“ празнува своя 50-ти рожден ден с вълнуващ концерт пред родители и приятели на детската градина, с много изненади и награди за децата.

 

От 09.12.2019 г., поради компрометиране на сградата на детската градина, след Решение на Общински съвет на град Търговище, работата с деца е преместена в приемни детски градини в град Търговище.

През 2020 г. Община Търговище кандидатства успешно по Национална програма за построяване на нова сграда на детската градина.

 

През учебната 2022-23 г. детската градина работи с четири възрастови групи деца в четири различни сгради на приемни детски градини в град Търговище и една разновъзрастова група в с. Драгановец в собствена сграда.

Въпреки трудностите, които детската градина преживява през последните три учебни години, се радваме на любовта и уважението на родители, съмишленици и приятели, които ни подкрепят безрезервно.